Project Stage Nieuwe Stijl

Hoger opgeleide jongeren (< 30 jaar) die recentelijk hun diploma hebben behaald, hebben moeite om een passende baan op niveau te vinden. Hierdoor zijn zij of genoodzaakt hun talenten in te zetten op een baan onder hun niveau, of lukt het ze helemaal niet om aan het werk te gaan. Om de talenten van deze jongeren optimaal te benutten, financiële zelfstandigheid te stimuleren en de kennis en vaardigheden van deze jongeren te behouden voor het bedrijfsleven van Holland Rijnland is het van groot belang om deze recent afgestudeerden te ondersteunen bij het vinden van een passende baan.

 Logo SNS
20170127 143600

Inhoud project

Stage Nieuwe Stijl biedt die helpende hand met een werkervaringsplaats met een omvang van 24 uur per week, waarin afgestudeerde hoger opgeleide jongeren werken bij een werkgever uit de regio gedurende maximaal zes maanden. Daarnaast is er wekelijks een dagdeel scholing in de vorma van training. Tegen een stagevergoeding vanuit de werkgever van € 650,- bruto per maand doet de jongere ervaring op, ontwikkelt zijn/haar talenten en solliciteert vanuit een “werkende” situatie naar een reguliere baan. Ze worden hierin gevolgd en begeleid. Regulier werk gaat altijd boven de werkervaringsplaats. De stagiair kan dus bijvoorbeeld twee maanden na aanvang van de werkervaringsplaats werk vinden. Indien de stagiair binnen zes maanden een reguliere baan vindt dan geldt er een opzegtermijn van maximaal twee weken.

De kosten voor een werkgever zijn een stagevergoeding van € 650,- bruto per maand aan de stagiair en een bijdrage van € 150,- per gewerkte maand ten gunste van de projectorganisatie. Vanaf de start van het project Stage Nieuwe Stijl werkt de gemeente Leiden samen met Frits Opdam Consultancy (Act4impact/2connect-us, arbeidsmarktadvies en training). Frits Opdam Consultancy verzorgt de trainingen en de projectorganisatie en maakt het samen met u mogelijk jeugdwerkloosheid te bestrijden. De genoemde € 150,- per maand zal aan het einde van de werkervaringsperiode vanuit Act4impact aan u worden gefactureerd. Indien de stagiair begint op of voor de 15de van de maand wordt er € 150,- voor de betreffende maand in rekening gebracht, bij instroom na de 15de van de maand wordt er € 75,- voor de betreffende maand in rekening gebracht.

Groepen

Stage Nieuwe Stijl kent twee soorten groepen: een groep jongeren met een traineeship, de workshop groep, en een oriëntatiegroep met deelnemers die nog geen traineeship hebben. Beide groepen krijgen passende scholing met nadruk op arbeidsmarktoriëntatie, solliciteren en presenteren. Begin januari 2013 is een pilotgroep gestart. Met groot succes, want in 2019 zijn wij nog steeds operationeel.

Werkgevers

Bent u een werkgever en heeft u plek voor een trainee of wilt u een bijdrage leveren aan het trainingsprogramma? Neem dan contact op met Frits Opdam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor het project? Stuur je CV, kopie ID-bewijs (voor- en achterkant), wensberoep en drie alternatieven op naar Noortje van Steenbergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel naar: 06 401 369 73

Meer informatie?

Zie voor meer inhoudelijk informatie over Stage Nieuwe Stijl de website van Frits Opdam: www.2connect-us.nl

De huidige deelnemers van het project Stage Nieuwe Stijl kunt u vinden in ons profielenboek:

 


In onderstaand filmpje krijg je een impressie van Stage Nieuwe Stijl.

Plaatje filmpje SNS sterkteam 02

 

webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio, Alphen aan den Rijn