Project JA+

Project JA+ is bedoeld voor uitkeringsgerechtigden uit Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest van 27 jaar en ouder met een taalachterstand. Om de afstand tot de arbeidsmarkt zo klein mogelijk te maken, bieden we deze mensen taalondersteuning, taalstages en empowerment.

Het uiteindelijke doel van het project is uitstroom naar regulier werk, of als dat niet haalbaar is een andere vorm van participatie in de maatschappij, zoals vrijwilligerswerk. Waar uitkeringsgerechtigden met een taalachterstand voorheen weinig activerend werden benaderd, worden zij met Project JA+ juist gestimuleerd om zich te ontwikkelen, te participeren en economisch zelfstandig te worden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Project JA+? Neem dan contact op met Lucie Kroutilova: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (e-mail) of 071 516 5117 (telefoon).


Taalstages
Taalstages worden ingezet om de deelnemers op een laagdrempelige manier hun werknemersvaardigheden in de praktijk te laten oefenen. Deze taalstages zijn met behoud van uitkering. Bent u een werkgever en heeft u interesse in het aanbieden van een taalstage? Neem dan contact op met Marijke van Teijlingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (e-mail) of 071 516 7313 (telefoon).

Het project wordt gefinancierd vanuit Werk en Inkomen van de gemeente Leiden.webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio, Alphen aan den Rijn