Volleybal, haring en pannenkoeken

De eerste ontmoeting tussen Julia, Yasser en Mitra vond eind januari bij DZB plaats. Aanvankelijk waren Yasser en Mitra aan een andere mentor gekoppeld. Toen Yasser en Mitra hoorden dat hij de afspraak was vergeten zeiden ze dat ze graag aan iemand anders gekoppeld wilden worden en dat het liefst iemand die op tijd komt.

Sinds de eerste ontmoeting zien ze elkaar iedere week. Naast dat ze regelmatig bij elkaar eten komen Yasser en Mitra ook geregeld bij de volleybalwedstrijden van Julia kijken. "Volleybal is leuk om te zien, we juichen en klappen hard voor Julia en haar team. Soms komen er ook andere vrienden van Julia kijken met wie we we dan kunnen praten."

Julia (25) woont nu zes jaar in Leiden, heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de universiteit en werkt nu als dyslecticibehandelaar. Yasser (30) en Mitra (27) zijn zeven jaar getrouwd, afkomstig uit Iran en wonen sinds december in Oegstgeest. Yasser wil in de toekomst graag iets met fotografie en film in Nederland gaan doen. Mitra wil graag haar oude beroep van kapster ook in Nederland gaan beoefenen. Nu richten ze zich eerst op het leren van de Nederlandse taal en het programma ‘Leidse Inburgering’.

Yasser Mitra Julia

Julia heeft hen alle belangrijke dingen van Leiden laten zien, heeft haring met ze gegeten en pannenkoeken met hen gebakken. "Terwijl ik mijn vinger brandde aan de pan toen ik een pannenkoek probeerde te ‘draaien’ lukte het Mitra meteen! Toen we haring gingen eten heb ik ook die van hen opgegeten want ze vonden het héél smerig."

Yasser vertelt trots dat ze op 4 mei ook twee minuten stilte hebben gehouden en op 27 april koningsdag hebben gevierd. "Koningsdag was een hele mooie dag; het was heel druk met veel muziek en dans. Vorig jaar waren we in een klein dorpje bij het AZC. Dat was heel anders dan in een grote stad. Het was leuk om te zien dat mensen van alle leeftijden in de kleur oranje op straat waren".

Het mentorschap voegt zowel voor Julia als voor Yasser en Mitra iets toe aan hun leven. "Het is fijn om een mentor te hebben, we hadden eerst helemaal geen contacten met Nederlanders en nu kennen we gelukkig Julia. Zij helpt ons met Nederlands en is echt een vriend geworden."

Logo Leiden rood

eu embleem esf


webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio, Alphen aan den Rijn