Iedereen is beperkt

Door: Studio MOIO

Datum: 16 september 2015

Binnen de ESF-subsidie "Actieve Inclusie", die al enige tijd in de hele regio wordt ingezet voor diverse groepen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is deze zomer een nieuw project van start gegaan.
Project "JA Natuurlijk" richt zich op jongeren die het Praktijk- of Voortgezet Speciaal Onderwijs verlaten en in de nieuwe Participatiewet veelal terechtkomen bij de gemeente. Doordat zij een nieuwe doelgroep zijn voor de gemeenten en zij specifieke behoeften, kansen en mogelijkheden hebben, is het belangrijk dat er actie wordt ondernomen. Project JA Natuurlijk gaat samenwerken met de jongeren om in kaart te brengen wat zij nodig hebben en wat zij kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan werk, vervolgonderwijs of dagbesteding, maar ook aan het aanvragen van een DigiD en het duidelijk en eenvoudig uitleggen van de Participatiewet.
Studio MOIO gaat de gemeente helpen. Iedereen is anders en heeft unieke beperkingen. Dat geldt voor de groep PrO/VSO-jongeren, maar net zo goed voor "de rest"! Met hun campagne "Superheroes" laten de jongeren van MOIO zien dat iedereen beperkt is, en dat je daar juist je kracht van kunt maken. Afgelopen vrijdag 11 september deden zij dat samen met burgemeester Lenferink en wethouder Damen van de gemeente Leiden. Wat is hun beperking? Hoe hebben zij daar een positieve, sterke draai aan gegeven?

MOIO bij de burgemeester

Iedereen is beperkt. Althans, dat beweren de bedenkers achter het idee ‘SuperHeroes’. Met een campagne willen we laten zien dat de vraag niet zou moeten zijn ‘wie is wel of niet beperkt’ maar ‘Hoe zet je je beperking als unieke kracht in’. Om aan te tonen dat iedereen beperkt is, willen we ook de meest bijzondere mensen interviewen. Van stratenmaker tot burgemeester… Van Jochem Myjer (doe je mee?) tot een interview met burgemeester Lenferink en wethouder Damen van de gemeente Leiden. Inspirerend.

MOIO bij de burgemeester


Daarnaast gaan deze jonge wereldverbeteraars minimaal 15 topbanen realiseren voor jongeren van wie nu nog wordt gedacht dat ze beperkt zijn en een langere afstand tot de arbeidsmarkt hebben… Niets is minder waar… als het aan deze bende competente rebellen ligt.

Wil je ons ook helpen?

1. Weet jij een bijzonder mens, die we absoluut in de campagne een plek moeten geven, omdat hij/zij van zijn/haar beperking een kracht heeft weten te maken. We houden ons zeer aanbevolen!

2. Ken jij een jongere met een ‘beperking’ die graag gewoon gezien wil worden voor wie hij/zij wel is en op zoek is naar een baan. Wij willen er alles aan doen om dat mogelijk te maken!

We gaan het zien. Zonder lef ben je nergens.
 
Kijk op de Facebook-pagina van Studio MOIO!

Logo Leiden rood

eu embleem esf


webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio, Alphen aan den Rijn