Even voorstellen:

FotoJos


"Jeugdwerkloosheid zou niet moeten bestaan."

Ik ben Jos Valk. Sinds november 2009 ben ik werkzaam bij de gemeente Leiden als projectleider van het  Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid.
De opdracht in het Actieplan is om met alle regionale organisaties jongeren mobiel en actief te houden op de arbeidsmarkt. Dit doen we door diverse projecten op te zetten en werkgevers en jongeren te ondersteunen. Ik ben inhoudelijk gedreven en werk vanuit de opvatting dat jongeren recht hebben op werk en dat de uitkering een vangnet is voor die jongeren die even niet kunnen werken. De hele arbeidsmarkt verandert in een snel tempo, er zijn veel tijdelijke banen en er wordt van jongeren gevraagd om te kunnen schakelen in die arbeidsmarkt. Ik denk dat de arbeidsmarktontwikkeling niet altijd even makkelijk is, maar we zullen het er mee moeten doen.
Het is goed en noodzakelijk om jongeren vanuit het Actieplan te ondersteunen op die lastige arbeidsmarkt om aan het werk te komen. Werkervaring is belangrijk. Iedereen die start op de arbeidsmarkt moet veel leren en wie heeft gezegd dat werken altijd leuk moet zijn? En ja, van werken word je echt heel moe. Maar je eigen geld kunnen verdienen en niet afhankelijk zijn van de uitkering en de daaraan gekoppelde verplichtingen is echt heel prettig. Het Actieplan loopt nog door in 2016 en ik hoop nog veel werkgevers te ontmoeten die jongeren een plek willen geven om te starten op de arbeidsmarkt. Nu kan er nog gekozen worden, maar de prognose is dat werkgevers alle jongeren straks hard nodig zullen hebben.

"Verbindingen leggen met partners en in teamverbanden werken is belangrijk."


Mijn naam is Joost Bruggeman. Sinds oktober 2012 werk ik bij het Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid.
Ik heb een achtergrond in de wereld van re-integratie, post-HBO gecertificeerd onderwijs, trainingen, detachering, volwasseneneducatie en MBO. Werkomgevingen waarin toeleiding naar werk en/of opleiding vaak centraal staan. De arbeidsmarkt en de werkloosheidsproblematiek vragen door de jaren heen verschillende instrumenten om mensen een goede plek op die arbeidsmarkt te laten verwerven. Van omscholing tot her- en bijscholing, maar vaak ook ondersteunen in zoek- en sollicitatiegedrag of bemiddeling naar stage- en werkervaringsplaatsen als opstap naar werk. Vaak eerst tijdelijke banen en werk dat afwijkt van gevolgde opleidingen en het oorspronkelijke wensberoep. Soms is dat even slikken, maar veelal een baan en functie-inhoud die (ook) goed past bij kwaliteiten en vaardigheden.
Ik geniet ervan om met relatief beperkte middelen jongeren naar werk te begeleiden. Het liefst werk ik in teamverband, leg graag verbinding met partners op het gebied van werk en scholing en daar waar nodig ook begeleiding en zorgpartijen.

Contact

Projectleider JA projecten

Eleonora Paauwe
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 - 1184 3331

Direct contact met Project JA

T: 071 - 516 38 16

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden tot subsidies of heeft u een werkplek beschikbaar voor jongeren?
Wij kunnen met u de mogelijkheden doornemen. U kunt contact opnemen met 071- 516 38 16, of een email sturen naar Fatima Zerrou, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek je specifieke ondersteuning als het gaat om scholing, omscholing, of een combinatie van leren en werken?
Neem dan contact op met het LeerWerkLoket. Kom langs op het Stadsbouwhuis in Leiden (Langegracht 72), of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Leiden rood

eu embleem esf


webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio, Alphen aan den Rijn